Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Για τη Συγκέντρωση στο Σύνταγμα . 4 διαπιστώσεις και 5 συμπεράσματα.


Πρώτη διαπίστωση:
Στις δύο μέρες που προηγήθηκαν ο πολυπληθής κόσμος με τη δυναμική του έδειξε την ισχύ του. Βροντοφώναξε ΟΧΙ στην πολιτική της κυβέρνησης και προσπάθησε με την παρουσία του να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις.

Δεύτερη διαπίστωση:
Για πρώτη φορά το ΠΑΜΕ (δηλ. το ΚΚΕ) άφησε τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις και προσπάθησε με τον τρόπο του να συγχρωτιστεί με τον υπόλοιπο κόσμο. Ο τρόπος του σηκώνει πολύ συζήτηση. Θα ήθελα για παράδειγμα συνεργασία όλων των δυνάμεων στο τρόπο αντιμετώπισης των «γνωστών αγνώστων» και συνεργασία στην πράξη για την αντιμετώπιση της κυβερνητικής πολιτικής. Και ο τρόπος πρέπει να είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ!

Τρίτη διαπίστωση:
Οι γνωστοί άγνωστοι εκφραστές της Βίας και προβοκάτορες έκαναν καλά τη δουλειά τους, όπως πάντα.

Τέταρτη διαπίστωση:
Η κυβερνητική καταστολή καλά συνεχίζεται.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Πρώτο:
Η κυβέρνηση έγραψε το λαό στα παλαιότερα των υποδημάτων της και προχώρησε στη ψήφιση ενός νόμου ο οποίος οδηγεί τη χώρα στη κατάρρευση και το λαό στη φτώχεια και τις συγκεντρώσεις στα χημικά από τα οποία πέθανε ένας αγωνιστής  - κατά κάποιο τρόπο φίλος και σύντροφος.

Δεύτερο:
Η πίεση των απλών μελών και ψηφοφόρων του ΚΚΕ για παρουσία στο Σύνταγμα μετά τα επεισόδια, ενδυνάμωσε την διασπαστική πολιτική της ηγεσίας του ΚΚΕ για ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Έτσι η αρχική δήλωση της Παπαρήγα ήταν κατηγορίες προς το ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο και η έκδοση του Ριζοσπάστη (στις 21.10.2011) η οποία προβάλλει απομονωμένες φράσεις παραγωγών στο ρ/σ κόκκινο για να επιβεβαιώσει ότι για μια ακόμη φορά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα αυτά που συνεχίστηκαν…..

Τρίτο:
Η δράση των κουκουλοφόρων οι οποίοι κάποιοι απ’ αυτούς είναι πράκτορες της αστυνομίας και παρακινούν τους υπολοίπους στη τυφλή βία. Γιατί είναι τυφλή βία η εκσφενδόνιση μαρμάρων στο πλήθος. Οι συγκεκριμένοι θεωρούν ότι κάνουν κάτι επαναστατικό ενώ στην πραγματικότητα κάνουν τη δουλειά της αστυνομίας. Η συγκέντρωση διαλύθηκε όπως ήθελε η αστυνομία. Η διχόνοια στο μέτωπο ενότητα της αριστεράς άρχισε να αναδύεται προς χαρά της κυρίαρχης τάξης  η οποία γελούσε σε βάρος μας. Βέβαια αυτούς τι τους νοιάζει;

Τέταρτο:
Η κυβερνητική πολιτική καλά κρατεί, αλλά πρέπει ενωτικά να αντιμετωπιστεί. Να φύγει η κυβέρνηση και να προβάλλει η εναλλακτική αριστερή λύση.

ΠΕΜΠΤΟ:
Και σοβαρότερο απ’ όλα… ένας άνθρωπος… ένας άνεργος εργάτης χάθηκε…….. όρθιος ώρες εκεί διεκδικώντας…

ΥΓ: Και μη βιαστείτε να απαντήσετε... ήμουν εκεί και είδα από πολύ κοντά τα γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου